+46 73 3430079

Ring 073-3430079 för öppettider

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

22/4 Borlänge Jazzklubb presenterar Ungdomarnas kväll

22 april * 18:00 - 23:00

Bordsbokning sara@houseofblues.se eller ring Sara på 0708-397918, (OBS bordsbokning endast för ätande gäster)

2024-04-22 Ungdomarnas kväll

Våren avslutas i vanlig ordning med våra begåvade elever från länets musikutbildningar.

Vilka ensembler, musiker och genrer som infinner sig är lite svårt att svara på just nu (ni vet ju hur det här kan vara). Några av er minns säkerligen att höstens avslutning var riktigt lyckad, det enda som saknades var större publik. Skäms på er!

Vi anser det vara en helig plikt att uppmuntra det uppväxande släktet till att uppträda på jazzklubbar. Annars kan det bli glest på scenerna.

Men ännu finns det tid för bot och bättring.

Låt nu dessa ungdomar känna sig välkomna till vår jazzklubb. Hittills har vi inte saknat bra låtar, roliga arrangemang och entusiastiska musiker som satsar allt de har på varenda ton.

Spelglädje, sväng och engagemang är ord som brukar passa i sammanhanget.

Härligt! Detta är våra blivande storstjärnor.

Jazzklubben fortsätter på House of Blues

Så klart vi gör!

Program

2024-04-22 Ungdomarnas kväll

En levande livescen mitt i stan och nu går ju bussarna där igen. HoB bjuder också på äkta klubbkänsla och ibland blir det lite trångt. Med smarta ändringar av utrymmen har det blivit fler platser från vilka man både ser och hör bra. Nöjer man sig med att höra finns nu ett mysigt rum längre in där man kan sitta och lyssna och kanske småprata lite. Stor mysfaktor överallt!

Uteblivet bidrag från Kulturrådet frestar på ekonomin

Jazzklubben hade lyckats skapa sig en ekonomisk buffert under några år, men det var inte till någon fördel när man sökte verksamhetsbidrag från Kulturrådet. Vi har nekats bidrag två år i rad av den anledningen. Vi har skrivit till dem och bett om en förklaring. Nu kör vi ändå på som vanligt i vår och hoppas på kreativa och smarta förslag på hur vi ska få till en bra höst också. Goda
idéer mottages tacksamt! Entré- och medlemsavgifterna är alltså väldigt viktiga för verksamheten i nuläget.

Uppdatering e-postadresser

De flesta av er läser brevet på hemsidan nu. Hoppas att alla minns att förra utskicket var det sista. Vi sparar verkligen mycket i uteblivna porton, så tack för det. Det gamla känns inaktuellt och behöver byggas om från grunden. Alla gamla uppgifter tas alltså bort och ni anger er aktuella e-postadress när ni betalar medlemsavgiften. Ett annat alternativ är att maila kassor@borlangejazzklub.se och uppge ditt namn och vilken som är din aktuella postadress. Uppge e-postadressen som text även i mailet för enkel och otvetydig hantering. Då kan vi även skicka medlemsbrevet som mail till er i fortsättningen samt ev andra meddelanden vid behov.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften för hela 2024 är 250 kr och ger även rabatt till samtliga svenska jazzklubbar som är anslutna till organisationen Svensk Jazz vid uppvisande av medlemskort. Ungdom t.o.m. 25 år är gratis medlemmar, men registrera er helst någon konsertkväll.

Betalning

Vårt PG-konto är 44 97 16 – 0. Använd INTE vårt bankgiro för betalning av medlemsavgifter! Ange namn och fullständig adress vid inbetalning, gärna även födelseår och en tydligt läsbar e-postadress (inte ett enda litet tecken får ju riskera att feltolkas vad gäller e-post). Medlemskort skrivs på begäran ut i samband med konsertkvällar.

Entréavgift

Entréavgiften konsertkvällar är för medlemmar allt som oftast 100 kr, ej medlem 150 kr. Vid större konserter på Maximteatern brukar entréavgiften vara höjd till 150/200 kr. Ni sparar alltså in medlemsavgiften redan efter fyra konserter.

Årsmöte

Äger rum i mitten/slutet av mars med sedvanliga möteshandlingar. Tid och plats meddelas senare på hemsidan.

Snabbkassa – Cash och Swish

Varför kan man inte betala med kort i entrén? De flesta kommer till entrén under en väldigt komprimerad tid. Då vill vi att det ska gå fort att komma in, så att folk slipper köa utanför. Kontanter och Swish är snabba att hantera, så en dyr kortläsare är ett onödigt alternativ.

Vårt Swishnr: 123 265 71 38. Kan även avläsas med QR-kod i entrén. Växelkassan är begränsad, så ha helst jämna pengar tack!

Program för våren 2024

Vi har varit lite försiktiga med bokningar hittills, men nu är vi i full gång för att fylla en se- och hörvärd vårsäsong. Vi räknar med sju konsertkvällar under våren.

Konserterna går av stapeln måndagkvällar på House of Blues, med början 19.30. Än så länge finns några TBA (To Be Announced) för vårsäsongen, så håll utkik på hemsidan eller sociala medier. Kolla även inför varje konsertkväll också för ibland uppstår hastiga förändringar p.g.a. oförutsedda omständigheter utom vår kontroll, t.ex. sjukdom.

 

Alla våra evenemang genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i detta fall House of Blues, Punk, Hårdrock, Reggae, Country, Jazz som är musikgrenar i musikföreningen House of Blues Vänner.

Nyfiken på House of Blues vänner, stödmedlem eller som volontär i just din din favoritmusik maila Benny@houseofblues.se för mer info

Sugen att stanna kvar i Borlänge över natten? Slipp taxi, tåg, chaufför 😊

Hotell Saga i samma hus vill ge alla gäster ett prisvärt boende med ypperligt centralt läge, ni tar hissen till House of Blues. Härifrån är det sedan gångavstånd till shopping, musikevenemang och allt annat som Borlänge har att erbjuda. Vi erbjuder dessutom 10% rabatt på maten om du meddelar att du är hotellgäst.
Du får garanterat det lägsta priset om du bokar ditt rum direkt via oss på benny@houseofblues.se

Detaljer

Datum:
22 april
Tid:
18:00 - 23:00