+46 73 3430079

Ring 073-3430079 för öppettider

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

26/2 Borlänge Jazzklubb presenterar Blendas Trad Jazzband

26 februari * 18:00 - 23:00

Bordsbokning sara@houseofblues.se eller ring Sara på 0708-397918, (OBS bordsbokning endast för ätande gäster)
Biljetter på Tickster förköp här

2024-02-26 Blendas Traditional Jazz Band

Anders Bength – trp, Björn Carlborg – cl, Eva Hammarsten – washboard, Ingrid Nord – piano, Mats Hammarsten – trb, Per Hamne – banjo, Sven-Erik Roos – tuba

Ja, vad ska man säga om Blendas? Få band verkar ha så oerhört kul tillsammans och dessutom svänger det grundligt om varenda låt. Vill man uppleva jazzens tidiga dagar så är det bara att blunda, lyssna och följa med. Samtliga musikanter har en genuin känsla för sina instrument och hur de ska spelas i den här stilen. Fast det måste sägas att de inte alltid håller sig helt innanför staketet. Några eleganta utflykter brukar det alltid bli.

För er som funderar på om man skulle våga gå och lyssna på lite jazzmusik så är detta en mycket lämplig kväll att börja med. Släpa med er grannar och kompisar!

Program
2024-02-26 Blendas Trad Jazzband
2024-03-11 TBA
2024-03-25 Ev Sandviken Big Band & Vivian Buczek på Maxim
2024-04-08 TBA
2024-04-22 Ungdomarnas kväll

En levande livescen mitt i stan och nu går ju bussarna där igen. HoB bjuder också på äkta klubbkänsla och ibland blir det lite trångt. Med smarta ändringar av utrymmen har det blivit fler platser från vilka man både ser och hör bra. Nöjer man sig med att höra finns nu ett mysigt rum längre in där man kan sitta och lyssna och kanske småprata lite. Stor mysfaktor överallt!

Uteblivet bidrag från Kulturrådet frestar på ekonomin

Jazzklubben hade lyckats skapa sig en ekonomisk buffert under några år, men det var inte till någon fördel när man sökte verksamhetsbidrag från Kulturrådet. Vi har nekats bidrag två år i rad av den anledningen. Vi har skrivit till dem och bett om en förklaring. Nu kör vi ändå på som vanligt i vår och hoppas på kreativa och smarta förslag på hur vi ska få till en bra höst också. Goda
idéer mottages tacksamt! Entré- och medlemsavgifterna är alltså väldigt viktiga för verksamheten i nuläget.

Uppdatering e-postadresser

De flesta av er läser brevet på hemsidan nu. Hoppas att alla minns att förra utskicket var det sista. Vi sparar verkligen mycket i uteblivna porton, så tack för det. Det gamla känns inaktuellt och behöver byggas om från grunden. Alla gamla uppgifter tas alltså bort och ni anger er aktuella e-postadress när ni betalar medlemsavgiften. Ett annat alternativ är att maila kassor@borlangejazzklub.se och uppge ditt namn och vilken som är din aktuella postadress. Uppge e-postadressen som text även i mailet för enkel och otvetydig hantering. Då kan vi även skicka medlemsbrevet som mail till er i fortsättningen samt ev andra meddelanden vid behov.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften för hela 2024 är 250 kr och ger även rabatt till samtliga svenska jazzklubbar som är anslutna till organisationen Svensk Jazz vid uppvisande av medlemskort. Ungdom t.o.m. 25 år är gratis medlemmar, men registrera er helst någon konsertkväll.

Betalning

Vårt PG-konto är 44 97 16 – 0. Använd INTE vårt bankgiro för betalning av medlemsavgifter! Ange namn och fullständig adress vid inbetalning, gärna även födelseår och en tydligt läsbar e-postadress (inte ett enda litet tecken får ju riskera att feltolkas vad gäller e-post). Medlemskort skrivs på begäran ut i samband med konsertkvällar.

Entréavgift

Entréavgiften konsertkvällar är för medlemmar allt som oftast 100 kr, ej medlem 150 kr. Vid större konserter på Maximteatern brukar entréavgiften vara höjd till 150/200 kr. Ni sparar alltså in medlemsavgiften redan efter fyra konserter.

Årsmöte

Äger rum i mitten/slutet av mars med sedvanliga möteshandlingar. Tid och plats meddelas senare på hemsidan.

Snabbkassa – Cash och Swish

Varför kan man inte betala med kort i entrén? De flesta kommer till entrén under en väldigt komprimerad tid. Då vill vi att det ska gå fort att komma in, så att folk slipper köa utanför. Kontanter och Swish är snabba att hantera, så en dyr kortläsare är ett onödigt alternativ.

Vårt Swishnr: 123 265 71 38. Kan även avläsas med QR-kod i entrén. Växelkassan är begränsad, så ha helst jämna pengar tack!

Program för våren 2024

Vi har varit lite försiktiga med bokningar hittills, men nu är vi i full gång för att fylla en se- och hörvärd vårsäsong. Vi räknar med sju konsertkvällar under våren.

Konserterna går av stapeln måndagkvällar på House of Blues, med början 19.30. Än så länge finns några TBA (To Be Announced) för vårsäsongen, så håll utkik på hemsidan eller sociala medier. Kolla även inför varje konsertkväll också för ibland uppstår hastiga förändringar p.g.a. oförutsedda omständigheter utom vår kontroll, t.ex. sjukdom.

 

Alla våra evenemang genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i detta fall House of Blues, Punk, Hårdrock, Reggae, Country, Jazz som är musikgrenar i musikföreningen House of Blues Vänner.

Nyfiken på House of Blues vänner, stödmedlem eller som volontär i just din din favoritmusik maila Benny@houseofblues.se för mer info

Sugen att stanna kvar i Borlänge över natten? Slipp taxi, tåg, chaufför 😊

Hotell Saga i samma hus vill ge alla gäster ett prisvärt boende med ypperligt centralt läge, ni tar hissen till House of Blues. Härifrån är det sedan gångavstånd till shopping, musikevenemang och allt annat som Borlänge har att erbjuda. Vi erbjuder dessutom 10% rabatt på maten om du meddelar att du är hotellgäst.
Du får garanterat det lägsta priset om du bokar ditt rum direkt via oss på benny@houseofblues.se

Detaljer

Datum:
26 februari
Tid:
18:00 - 23:00