+46 73 3430079

Ring 073-3430079 för öppettider

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

27/7 House of ROCK presenterar BLACK INGVARS

27 juli * 17:00 - 01:00

Bordsbokning sara@houseofblues.se eller ring Sara på 0708-397918,
(OBS bordsbokning endast för ätande gäster). Vid bordsbokning så är ni garanterad plats och behöver INTE köpa förköpsbiljet0, ert biljettpris är 180 kr och det betalar ni på er nota.

Dörrarna öppnar kl: 17.00-01
På scen 22
förköp här
Entré i dörren 200 kr

BIOGRAFI

1756 FÖDDES MOZART.
1995 FÖDDES BLACK INGVARS.

Så sammanfattar man det viktigaste som har hänt i musikhistorien.
Och gillar man inte Mozart så räcker det att veta det här:

1995 släppte BLACK INGVARS sin första platta; Earcandy Six. En fusion mellan det bästa från hårdrocken och det sämsta från dansbandsmusiken. Succén var ett faktum. Plattan sålde
guld och platina på några veckor. Succé i hela norden! Bandet turnérade 320 dagar i rad och slog alla tänkbara publikrekord. Kvällspressen var fylld av snaskiga artiklar om killarnas
vilda framfart längs vägarna. Dags för nästa utmaning: den svåra uppföljningsplattan.

Earcandy 5 blev namnet och självklart blev den en lika stor succé den också. Guldskivor och ännu mer turnerande följde.

1997 var det dags att skriva musikhistoria igen. Denna gång blandades kända barnlåtar med tung, frustande hårdrock. Bandet spelade in 14 videos som sändes varje morgon i TV 4:s nyhetsprogram. Barnen älskade det. Och föräldrarna med. Plattan sålde smått otroliga 178.000 ex bara i Sverige.

1998 var det dags för ännu en milstolpe i den nordiska kulturen; SchlagerMetal. Bandet gjorde ett skandalartat framträdande i Schlagerfestivalen och hamnade på en hedrande 4:e plats. Behöver vi nämna att även denna platta sålde både guld och platina? Från 1998 till 2000 var killarna ute på en enda lång, galen och utsåld turné.

Efter hundratals spelningar och över 800.000 sålda skivor, trötta på hotellrum, flyg, bussresor, dålig mat, långtråkiga soundcheckar och framför allt – på varandra – tog killarna en lång och välbehövlig paus som varade ända till 2008.

Men nu är Black Ingvars redo för att möte publiken igen. Är du…?

BLACK INGVARS ENLIGT WIKIPEDIA

Black Ingvars är ett svenskt humoristiskt hårdrocksband från Göteborg som gjort sig känt genom att göra hårdrockscovers på sånger ur flera olika genrer, som barnvisor, dansbandslåtar, poplåtar, julsånger och gospel. De har släppt ett gospelalbum med titeln ‘Heaven Metal’, där Runar Søgaard medverkar. De har bland annat tolkat flera Melodifestivalbidrag.

Gruppen består av Anders Möller (som tidigare har varit med i Swedish Erotica), Magnus Tengby, Leif Larsson och Nisse Nordin.

Black Ingvars kom på femte plats i Melodifestivalen 1998 med låten “Cherie”. Trots hårdrocken ställde bandet upp i Dansbandskampen 2009.

Black Ingvars har specialiserat sig på att göra enklare “Mash Ups”. De spelar kända dansbands-, barn- och schlagerlåtar arrangerat ihop med musiken från kända hårdrockslåtar. Till exempel bygger de Astrid Lindgrens Sjörövar-Fabbe på Dios “Holy Diver”, Lena Philipssons Dansa i neon på Europes “The Final Countdown”, Björn Afzelius Tusen bitar på Metallicas “Nothing Else Matters” och Black Jacks Inget stoppar oss nu på The Arrows “I Love Rock ‘n’ Roll”.

Alla våra evenemang genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och i detta fall House of Blues, Punk, Hårdrock, Reggae/Ska, Country/Americana, Jazz och Rock n Roll/Rockabilly som är musikgrenar i musikföreningen House of Blues Vänner.

Nyfiken på House of Blues vänner, stödmedlem eller som volontär i just din din favoritmusik maila Benny@houseofblues.se för mer info

Sugen att stanna kvar i Borlänge över natten? Slipp taxi, tåg, chaufför 😊

Hotell Saga i samma hus vill ge alla gäster ett prisvärt boende med ypperligt centralt läge, ni tar hissen till House of Blues. Härifrån är det sedan gångavstånd till shopping, musikevenemang och allt annat som Borlänge har att erbjuda. Vi erbjuder dessutom 10% rabatt på maten om du meddelar att du är hotellgäst.
Du får garanterat det lägsta priset om du bokar ditt rum direkt via oss på benny@houseofblues.se

Detaljer

Datum:
27 juli
Tid:
17:00 - 01:00